Oliebollen

Oliebollen

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Oliebollen

Ingrediënten voor 20 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el (fijn)
    • 500 g
    • 30 g
    • 2 eieren
    • 5 dl
    • frituurolie
    • snufje zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Laat op een zacht vuurtje de melk lauw worden. Splits de eieren. Los de gist en de helft van de suiker op in een kopje lauwe melk. 

  2. Meng de rest van de melk met de bloem. Klop stevig op tot het mengsel glad is. Doe er de opgeloste gist bij en roer weer goed glad. 

  3. Roer de eierdooiers los met een snufje zout en de rest van de suiker. Doe ze bij het beslag. 

  4. Klop de eiwitten stijf tot het schuim in pieken rechtop blijft staan. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het beslag. Laat het afgedekt 15 minuten rijzen. 

  5. Schep een, twee of hooguit drie eetlepels van het beslag (dat niet meer vloeibaar mag zijn) in hete frituurolie. Bak de oliebollen goudbruin. Keer ze met een schuimspaan voortdurend om. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  6. Bestrooi met poedersuiker en serveer ze heet. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!