Oliebollen met kersen

Oliebollen met kersen

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Goedkoop

Oliebollen met kersen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 frituurolie
    • poedersuiker
    • snufje zout
    • 200 g kersen (uit een pot, uitgelegd en drooggedept)
    • 1 el geraspte sinaasappelschil
    • 1 ei
    • 200 g
    • 1 dl melk (lauw warm)
    • 12 g (of 6g gedroogde gist)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Los de gist op in de melk. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in de bloem en schenk hierin het gistmengsel.
  2. Roer het ei, snufje zout, sinaasappelrasp en kersen erdoor tot een glad beslag. 

  3. Laat het beslag in de kom, afgedekt met een vochtige doek, op een warme plek circa 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is. Roer het beslag na het rijzen niet meer door.

  4. Vorm met 2 vetgemaakte lepels oliebollen en bak deze in hete frituurolie (175°C) in circa 3 minuten lichtbruin en gaar. Keer ze tijdens het bakken 1 keer om.

  5. Laat de oliebollen op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met poedersuiker. Serveer ze warm of op kamertemperatuur. Dit gerecht is voor 15 porties.

Bron: Libelle

Misschien vind je dit ook wel lekker!