Oma's cake met banaan en walnoten

Oma's cake met banaan en walnoten

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Oma's cake met banaan en walnoten

Ingrediënten voor 18 personen
  • Ingrediënten

    • 1 banaan (middelgroot)
    • 2 el citroenrasp
    • 120 g Becel Gold (zacht)
    • 50 g lichte basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 120 g
    • 0.5 zakje bakpoeder
    • 35 g walnoten (grof gehakt)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Pel de banaan en pureer met het citroensap.
  3. Klop met een mixer met gardes, in een grote kom de margarine met de suiker 5 minuten. Klop de eieren er stuk voor stuk door. Roer de bananenpuree erdoor.
  4. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom. Voeg de walnoten toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.
  5. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven ca. 20 minuten op 180 °C. Verlaag de temperatuur naar 160 °C en bak de cake in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
  6. Laat de cake ca. 5 minuten in de vorm rusten en keer hem vervolgens op een taartrooster. Laat de cake afkoelen of serveer hem lauwwarm. Snijd de cake in 18 plakken.
  7. Variatietip: vervang de walnoten eens door pijnboompitten of amandelschaafsel. Of voeg 1 theelepel gemalen kaneel toe. Maak de cake ook eens met volkorenmeel.

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!