Oma's appeltaart

Oma's appeltaart

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Oma's appeltaart

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 dl melk
    • 15 g
    • 3 tl
    • 100 g margarine
    • 4 appels (zachtzuur)
    • 2 eieren
    • 60 g
    • 75 g basterdsuiker
    • snufje zout
    • 150 g
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Doe de bloem met de gezeefde basterdsuiker en wat zout in een kom.
  2. Snijd hierin de margarine met twee messen klein.

  3. Voeg ongeveer driekwart van de opgegeven hoeveelheid ei toe (bestrijk met de rest later de rand van het deeg).
  4. Kneed van dit alles met de hand een soepel deeg. Is het deeg wat zacht? Laat het dan een half uurtje op een koele plaats opstijven.

  5. Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snipper ze. Vermeng ze met de suiker en wat kaneel.

  6. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer ½ cm dikte. Steek hieruit de bodem van de springvorm (vorm op het deeg zetten en met aardappelmesje omtrekken).

  7. Leg de ronde deeglap in de beboterde springvorm. Snijd uit het overige deeg een 3 à 4 cm brede reep en breng deze tegen de wand van de vorm aan.
  8. Druk de bodem en dan rand van het deeg goed tegen elkaar aan.
  9. Strooi een dun laagje paneermeel in de deegvorm (dit om te voorkomen dat het deeg te vochtig wordt door het appelmengsel).
  10. Strooi de gesnipperde appelen erin.
  11. Klop 2 eieren los met 1 dl melk en schenk dit over de appelstukjes.
  12. Bak de taart gaar in 45 à 60 minuten. in een matig warme oven (150 °C).

  13. Bestrijk de taart na het bakken met wat warme abrikozenjam.

  14. Beeld: Benny Mazur

Misschien vind je dit ook wel lekker!