Omelet met sperzieboontjes

Omelet met sperzieboontjes

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Omelet met sperzieboontjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 1 bosje bladselderij (grof gehakt)
    • 2 tl sesamzaad
    • 1 pot jonge maiskolfjes (340 g) (uitgelekt)
    • 6 eieren
    • 300 g
    • 6 el zonnebloemolie
    • 4 el zoete chilisaus + extra
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.

  3. Kook de sperziebonen 5 minuten in water met zout.

  4. Klop de eieren los met de helft van de selderij, zout en peper (eventueel sambal) naar smaak.

  5. Verhit een koekenpan. Bak 4 omeletten van het eimengsel en 4 eetlepels olie.

  6. Giet de sperziebonen af. Verhit in een wok de laatste 2 eetlepels olie. Roerbak de sperziebonen met de maïskolfjes 3 minuten. Voeg de chilisaus, het sesamzaad en de rest van de bladselderij toe.

  7. Verdeel de groenten over de omeletten en rol ze op. 

  8. Verdeel de rijst over 4 borden en leg er een omelet bij. 

  9. Tip van Sandra: lekkere combinaties met sperziebonen: - afblussen met sojasaus en bestrooien met geroosterde sesamzaadjes; - uitgebakken spekjes; - grofgehakte en geroosterde hazelnoot; - verse kruiden.

Misschien vind je dit ook wel lekker!