Omelet met spinazie en cherrytomaten

Omelet met spinazie en cherrytomaten

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Omelet met spinazie en cherrytomaten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 8 eieren
    • 6 el
    • 2.5 tl
    • 400 g verse spinazie
    • 200 g cherrytomaatjes
    • 6 bosuitjes
    • 70 g Becel Gold
    • 8 sneetjes bruin brood
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Klop de eieren met de melk, het kerriepoeder en een beetje peper schuimig. Was en droog de spinazie. Was en halveer de cherrytomaatjes en snijd de bosuitjes in schuine ringetjes.

  2. Smelt 30 g van de margarine in een wok, voeg de spinazie toe en roerbak 2 minuten. Doe de spinazie over in een vergiet en druk met de bolle kant van en lepel het vocht uit de spinazie.

  3. Verhit 30 margarine verdeeld over 2 middelgrote koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel het eiermengsel 2 keer over de 2 pannen en strijk het over de bodems uit. Temper het vuur, dek de pannen af met deksel en laat het ei in 3-4 minuten stollen.

  4. Rooster intussen de sneetjes brood lichtbruin. Verhit de rest van de margarine in een wok en roerbak de tomaatjes 2 minuten. Voeg de bosui en de spinazie toe en warm alles 1 minuut goed door. Breng op smaak met peper.
  5. Schep het spinaziemengsel op een helft van de omeletten en vouw de omelet dicht. Laat de omeletten op de borden glijden en serveer met het geroosterde brood.
  6. Variaties: voor dit recept kun je volop variëren met de groente. Champignons en paprika’s zijn ook heel erg lekker in deze omelet.

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!