Omelet Sibérienne

Omelet Sibérienne

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Omelet Sibérienne

Ingrediënten voor 8 personen
  • Voor het schuim:

    • 200 ml
    • 250 g
    • 6 eiwitten
    • 6 eiwitten
    • 1 snufje zout
  • Verder nodig:

    • 1 cake
    • 2 borrelglaasjes (bijv. Amaretto, eventueel)
    • 0.5 l roomijs (bijv. mokka-ijs of bitterkoekjesijs)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Voor het schuim: breng het water met de suiker aan de kook en kook tot 120 °C. Gebruik hiervoor een suikerthermometer of houd ca. 6 minuten kooktijd aan.

  2. Klop de eiwitten samen met een snufje zout stijf in een vetvrije kom. Giet er al kloppend met een handmixer de kokende suikersiroop bij. Blijf kloppen tot het schuim koud is. Dit kan best even duren.

  3. Schep het schuim in een spuitzak en zet opzij in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor op 220 ºC. (Wanneer je gaat beginnen met de cake.)

  5. Voor de cake: snijd de cake over de lengte in plakken. Bekleed een cakevorm met ruim overhangend plasticfolie. Beleg de bodem en de zijkanten met plakken cake. Besprenkel de cake eventueel met likeur.

  6. Vul de cakevorm met het ijs en dek af met een laagje cake. Druk alles goed aan, zodat er een stevige vorm ontstaat. Stort de cakevorm om op een ovenbestendige schaal.

  7. Pel nu het plasticfolie eraf. Spuit het schuim eroverheen, zodat de gehele cake met eiwitschuim is bedekt. Zet de cake ca. 5 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het schuim net mooi is gegratineerd. Dien direct op.

Misschien vind je dit ook wel lekker!