Omgekeerde perentaart

Omgekeerde perentaart

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Omgekeerde perentaart

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 225 g
    • 5 peren (geschild en in vieren gesneden)
    • Blue Band Vloeibaar (voor het invetten van de taartvorm)
    • 190 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden (Roombotersmaak)
    • 7 el
    • 1 ei
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Zeef de bloem en meng hier de 3 eetlepels suiker en de mespunt zout door. Verdeel hierover de 150 g koude margarine in blokjes en snijd het deeg met 2 messen tot een kruimelig geheel. Voeg het ei toe en kneed alles snel tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  3. Maak een karamelsaus door de suiker met 40 g margarine in een steelpan op middelhoog vuur te laten smelten en tot goudbruin te laten kleuren. Schenk de karamel in een met vloeibare margarine ingevette dichte ronde taartvorm (dus geen springvorm). Schik hierop de partjes peer dicht aaneen, met de bolle kant naar beneden.

  4. Rol het deeg uit tot een cirkel die iets groter is dan de doorsnede van de taartvorm. Leg het deeg op de stukjes peer en vouw het langs de rand naar binnen.
  5. Bak de perentaart in ca. 40 minuten. Neem uit de oven, laat even rusten en keer op een bord.
  6. Serveer de perentaart koud of lauwwarm.

Heerlijke omgekeerde perentaart. Je kan de peren ook vervangen voor appels. Beide eigengemaakte taarten zijn erg lekker met een bolletje kaneelijs.

Misschien vind je dit ook wel lekker!