Oostendse tongrolletjes

Oostendse tongrolletjes

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Oostendse tongrolletjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 12 tongfilets
    • 100 garnalen (gepelde)
    • 250 g champignons
    • 2 sjalotten
    • 1 citroen
    • 2 el
    • 300 ml
    • 200 ml
    • 1 el bloem
    • peper
    • zout
    • 1 el margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Halveer de citroen. Pers het sap uit de ene helft en snijd de andere helft in 4 stukken. Fruit de champignons aan in wat margarine met een lepeltje van het citroensap. Kruid met peper en zout en zet even aan de kant.

  2. Pel en snipper de sjalot. Fruit aan in margarine. Bestrooi met de bloem. Blus met de visbouillon en witte wijn en roer goed om. Laat 5 minuten garen tegen de kook aan. Voeg de room toe en laat op een zacht vuur tot sausdikte indikken. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.

  3. Kruid de tongfilets aan de grijze binnenkant en rol ze op. Stoom gaar in 8 à 10 minuten.

  4. Leg op elk bord 3 filets. Werk af met saus, garnalen, citroen en wat peterselie.

Misschien vind je dit ook wel lekker!