Oosters stoofpotje van kip

Oosters stoofpotje van kip

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Oosters stoofpotje van kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g kipfilets
    • 300 g bloemkool
    • 1 groene paprika
    • 500 g tomaten (uit blik)
    • 1 ui
    • 2 teentjes
    • 2 takjes
    • kerriepoeder
    • komijnpoeder
    • chilipoeder
    • arachideolie
    • peper
    • zout
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in grote stukken. Snijd de ui in halve ringen. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in licht gezouten water.

  2. Verhit de olie in een wok en bak de kip goudbruin. Haal de kip uit de wok en houd apart. Fruit dan de ui in de wok. Kruid met chili, kerrie, komijn, peper en zout.

  3. Roer er 3 eetlepels water door en kook even door. Doe er de tomaten en de kip bij. Laat 5 minuten sudderen.

  4. Snijd de paprika in repen en hak de knoflook. Doe ze bij in de wok en laat sudderen tot de kip gaar is. Voeg dan de bloemkool toe en laat nog 3 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi eventueel met gehakte peterselie. Lekker met brood of rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!