Oosterse bouillon met varkensreepjes

Oosterse bouillon met varkensreepjes

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Oosterse bouillon met varkensreepjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g
    • 1 handje sojascheut
    • 1 prei
    • 1 snufje peper en zout
    • 1 scheut rijstwijn
    • 1 koolrabi
    • 100 g peultjes
    • 1 ui
    • 100 g champignons
    • 5 shiitake's (gedroogde)
    • 1 l groentebouillon
    • 2 el
    • 1 el arachideolie
    • 2 el (gesnipperd)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Week de shiitake een uurtje in lauw water. Besprenkel het vlees met de sojasaus en laat 45 minuten in de koelkast marineren.

  2. Pel en snipper de ui. Schil de koolrabi en snijd in staafjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Spoel de prei en snijd in ringetjes. Spoel de peultjes en snijd in reepjes. Giet de shiitake af en snijd in reepjes.

  3. Fruit de ui in de olie. Doe er de gesneden groenten bij en schep enkele minuten om. Blus met de rijstwijn en de groentebouillon. Laat 5 minuten koken.

  4. Doe er de sojascheuten bij en laat nog 2 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel de soep over kommetjes en garneer met bieslook.

Misschien vind je dit ook wel lekker!