Oosterse fondue

Oosterse fondue

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Oosterse fondue

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g kleine eryngii (koningsoesterzwam)
    • 1 schaal enoki-paddenstoelen
    • 200 g kipfilets (in kleine blokjes)
    • 200 g vaste witte visfilet in blokjes (kabeljauw, zwaardvis, zeebaars)
    • 12 rauwe scampi
    • 2 bosuitjes, fijngesneden
    • koriander
    • 4 el
    • 2 el
    • 5 cm gember, in plakjes
    • 4 kaffir (gedroogd limoenblad)
    • 4 stengels citroengras
    • 1 stengel selderij
    • 1 ui
    • 1 prei
    • 1 wortel
    • 3 l
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Doe de groenten met het citroengras, limoenblaadjes en gember in het water en laat 1 uur zachtjes koken.
  2. Zeef de bouillon en breng verder op smaak met sojasaus, vissaus, een nieuwe stengel citroengras, enkele blaadjes kafir en bosuitjes.
  3. Maak de bouillon opnieuw goed heet en serveer met de scampi, vis, kip en paddenstoelen.
  4. Werk af met koriander.

Misschien vind je dit ook wel lekker!