Oosterse kip met sojascheuten

Oosterse kip met sojascheuten

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Oosterse kip met sojascheuten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 kipfilets
    • 1 tl vloeiende bloem
    • 250 g sojascheuten
    • 2 takjes witte selders
    • 2 rode paprika's
    • 2 lente-uien
    • 2 el
    • 1 dl kippenbouillon
    • 2 el
    • peper
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de kipfilets in reepjes, kruid ze met kipkruiden en bestuif ze met de bloem.

  2. Spoel de sojascheuten. Snijd de bleekselderij in boogjes, de paprika in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes (wit en groen).

  3. Roerbak de kipfilets drie minuten in de hete olie. Doe de bleekselderij, de paprika en het wit van de lente-uitjes erbij. Roerbak 2 minuten.

  4. Schenk er de kippenbouillon bij. Laat 5 minuten sudderen totdat de selder en paprika’s beetgaar zijn.

  5. Voeg er de sojascheuten en de sojasaus aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout en schep goed om. Laat 5 minuten doorwarmen.

  6. Werk af met het groen van de lente-uitjes en serveer met hete rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!