Oosterse rijstsalade met kip en pindasaus

Oosterse rijstsalade met kip en pindasaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Oosterse rijstsalade met kip en pindasaus

Ingrediënten voor 3 personen
  • Ingrediënten

    • 1 handje peterselie
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 bosuitje
    • 1 paprika rood
    • 1 tl gember
    • 1 el ketjap manis
    • 1 el azijn
    • 4 el
    • 150 g gerookte kip
    • 50 g cashewnoten
    • 250 ml
    • 100 g
    • 1 el sambal
    • 250 ml
    • winterpeen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Doe de rijst met de kokosmelk en het water in een pannetje en breng aan de kook. Zet het vuur op halfhoog en kook totdat de rijst gaar is (ongeveer 8 minuten).

  2. Is het vocht nog niet helemaal verdwenen, kook dan nog rustig door totdat alles is verdampt. Schep de rijst uit het pannetje en doe in een schaal. Roer de rijst af en toe even om, zodat de rijst wat kan afkoelen.

  3. Snijd de paprika in kleine blokjes, rasp de wortel en snijd de bosui in ringetjes en hak de peterselie fijn. Voeg dit alles bij de rijst en roer goed door. Hak de cashewnoten grof en zet deze even aan de kant.

  4. Maak dan de saus door alle ingrediënten (pindakaas, azijn, zonnebloemolie, ketjap manis, sambal, gember en 90 ml water) samen te voegen, goed te roeren en dit even in een pannetje of in de magnetron te verwarmen.

  5. Afhankelijk van de pindakaas die je gebruikt kan je saus wat stroperig zijn, voeg dan nog wat water toe om de saus wat vloeibaarder te maken.

  6. Serveer de salade lauwwarm of koud, samen met de pindasaus en cashewnoten.

Bron: Phood

Misschien vind je dit ook wel lekker!