Oosterse roerbak met groene asperges

Oosterse roerbak met groene asperges

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Oosterse roerbak met groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 limoen
    • 2 el Calvé pindakaas
    • 1 el donkere basterdsuiker
    • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
    • 2 teentjes knoflook
    • 350 g groene asperges
    • 1 rode paprika
    • 100 g ongezouten pinda's
    • 1 el Blue Band Vloeibaar
Minder dan 30 minuten

  1. Pers de limoen uit. Klop de pindakaas met het limoensap, 100 ml water, de bruine suiker en de inhoud van het bouillonketeltje door elkaar. Pel en snipper de knoflook.

  2. Schil de asperges, snijd het onderste stugge stukje eraf en snijd de rest in stukjes van 4-5 cm. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de rest in repen. Rooster de pinda's in en droge koekenpan lichtbruin.
  3. Verhit de margarine in een wok en roerbak de asperges 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de paprika, de pinda's en de knoflook toe en bak 4-5 minuten mee. Roer de pindakaas erdoor en warm nog 1 minuut goed door.

  4. Verdeel de roerbakschotel over 4 borden en serveer.

Roerbak recept met kleurige groenten. Een heerlijk recept met een oosters tintje voor een doordeweekse dag. Maak deze snelle roerbak als de kinderen moeten sporten. Je hebt in een wip een smakelijke maaltijd op tafel staan.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!