Oosterse roerbak met zalm

Oosterse roerbak met zalm

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Oosterse roerbak met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g peultjes
    • 4 stukken (100 gr) zalmfilet
    • 1 ui
    • 2 cm gemberwortels ( geschild en geraspt)
    • 350 g pandanrijst
    • el sesamzaad (geroosterd)
    • 3 bosuitjes (in schuine ringetjes)
    • 4 el Becel keuken vloeibaar
    • 1 el Conimex sojasaus
    • 1 teentje knoflook (geperst)
    • 2 rode paprika’s (in stukjes)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de peultjes 3 minuten in water.

  2. Verhit 3,5 eetlepel vloeibare margarine in een wok en roerbak de ui met de knoflook en de gemberwortel 2 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak ze op een hoog vuur mee.

  3. Bestrijk intussen de vis met 0,5 eetlepel vloeibare margarine en leg ze in de ovenschaal. Laat de vis onder de voorverwarmde grill in ca. 7 minuten lichtbruin en gaar bakken.

  4. Voeg de rijst, de peultjes en de sojasaus toe aan het roerbaksel. Leg de vis op de geroerbakte rijst en garneer met de bosui en het sesamzaad.

Misschien vind je dit ook wel lekker!