Oosterse roodlofsalade

Oosterse roodlofsalade

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Oosterse roodlofsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 stronkjes roodlof
    • 150 g sojascheuten
    • 50 g amandelschilfers
    • bosje koriander
    • 2 el
    • 2 tl
    • 150 ml olijfolie
    • peper
    • zout
    • 2 paprika's (gele)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de paprika's in tweeën en gril ze in de oven op 180°C op de snijkant, tot het vel begint los te komen. Laat afkoelen, pel ze en snijd in reepjes.

  2. Spoel de roodlof, snijd het overlangs in twee, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.

  3. Meng de roodlof samen met de paprika's, de sojascheuten en de koriander in een schaal.

  4. Vermeng voor de vinaigrette het citroensap met de mosterd, de olijfolie, zoet en peper.

  5. Serveer de salade op een bord. Werk af met de vinaigrette, de geroosterde amandelen en koriander.

Misschien vind je dit ook wel lekker!