Open lasagne met asperges, parmaham en basilicum

Open lasagne met asperges, parmaham en basilicum

Mag even duren Iets moeilijker Duur

Open lasagne met asperges, parmaham en basilicum

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 kg witte asperges
    • 250 g lasagnebladen
    • 300 g (gewassen en uitgelekt)
    • 2 el Becel Olie Blend
    • 1 kleine ui (gesnipperd)
    • 12 plakjes parmaham
    • 75 g pijnboompitten (grof gehakt)
    • 1 blokje Knorr Basisbouillon
    • 1 zakje Knorr Basillicum Roomsaus (1L)
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf. Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de asperges 5 minuten. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat ze 15-20 minuten in het hete water nagaren.

  2. Breng in een pan 2 l water aan de kook met het bouillontablet en kook hierin de lasagnebladen in ca. 8 minuten beetgaar.

  3. Verhit de olie in een wok en bak hierin de spinazie samen met de ui al omscheppend totdat de spinazie geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een zeef.

  4. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Halveer de asperges in de lengte en warm deze in het kookvocht op. Leg op elk bord een vel lasagne. Leg er een plak parmaham op en schep er 1 eetlepel spinazie op en 3 asperges. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Schenk de saus over de lasagne en maak het gerecht af met de pijnboompitten.
Bron: Knorr