Oranje cupcakes

Oranje cupcakes

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Oranje cupcakes

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 150 g witte basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 4 el
    • 150 g zelfrijzend bakmeel
    • 150 g
    • 2 el
    • 2 tl geraspte sinaasappelschil
    • 10 sinaasappelpartjes, ontveld
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Klop met de mixer de suiker met de helft van de margarine lichtgeel en romig en voeg vervolgens de eieren en 2 eetlepels marmelade toe. Klop het geheel tot een luchtig mengsel en spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor.

  2. Verdeel het beslag over de (papieren) bakvormpjes (vul tot ¾), bak de cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
  3. Klop intussen voor de crème de rest van de margarine met de poedersuiker met een mixer tot een luchtig mengsel. Roer de rest van de marmelade door de botercrème. Doe de crème over in de spuitzak en laat in de koelkast opstijven.
  4. Spuit toefjes botercrème op de cakejes en druppel er karamelsaus over. Garneer ze met de partjes sinaasappel en de sinaasappelrasp.

Oranje cupcakes maken om een oranjefeest te vieren wordt met dit cupcakes recept een peuleschil. Gezellig samen met de kinderen de keuken in en cupcakes versieren is een leuke woensdagmiddag bezigheid. Zo maak je van zo'n eenvoudig maar heerlijk cakeje prachtige taartjes.