Oranjekoek

Oranjekoek

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Oranjekoek

Ingrediënten voor 8 personen
  • Voor het deeg

    • 350 g zelfrijzend bakmeel
    • 200 g witte basterdsuiker
    • 30 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 1 ei
    • 100 ml
    • 2 el anijszaadjes
    • 1 tl nootmuskaat
    • 100 g sinaasappelsnippers
  • Voor het amandelspijs

    • 150 g amandelen
    • 150 g
    • 0.5 citroen
    • 1 ei
  • Voor de topping

    • 100 g
    • 1 el rode bessensap
    • 200 ml
    • 1 bakje chocolade (blaadjes)
    • 1 blik mandarijn
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  2. Meng de suiker, Blue Band Cake & Koekjes, ei, zelfrijzend bakmeel, sinaasappelsnippers, anijszaad en het water door elkaar. Laat het deeg dan even opstijven in de koelkast. 

  3. Als het deeg opgesteven is bestuif je het deeg met wat bloem en rol je het uit in 2 plakken. Vet vervolgens de bakvorm in met wat boter en leg bakpapier op de bodem. Bak het in 30 minuten goudbruin. Haal het deeg uit de vorm en laat het afkoelen. 

  4. Maal voor het amandelspijs de amandelen en suiker fijn en meng het met het eiwit. Smeer het tussen de twee taarthelften.
  5. Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng de poedersuiker met het bessensap en smeer het bovenop de taart. Spuit de slagroom op de taart en leg de mandarijnen en chocoladeblaadjes erop.