oreo-cheesecake mini's

oreo-cheesecake mini's

Een recept van Foodblogger Phood
Snel klaar Makkelijk Iets duurder

oreo-cheesecake mini's

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 75 g Oreo's
    • 60 g
    • 200 g
    • 200 ml
    • 40 g margarine
    • 125 g koekjes (digestive, oreo's of bastogne)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verkruimel de 125 g koekjes. Doe de koekjes in een keukenmachine of sla met een deegroller op de koekjes in een theedoek. 

  2. Smelt de margarine en roer door het koekkruim. Doe dit mengsel in serveerringen of koekvormpjes. Bij gebruik van een muffinblik, leg er dan kruislings twee reepjes bakpapier in, zodat de oreo-cheesecakes er later makkelijk uit kunnen worden getild.

  3. Druk het mengsel heel stevig aan met bijvoorbeeld een glas. Zet vervolgens even aan de kant.

  4. Doe de slagroom in een kom en mix met de mixer mooi stijf.
  5. Doe de roomkaas met de suiker in een andere kom en mix dit 5 minuten.

  6. Spatel de slagroom door het roomkaasmengsel, totdat het één geheel is geworden.
  7. Verkruimel nu ook de Oreo's, en spatel ze door het slagroom-roomkaasmengsel, totdat alle stukjes mooi zijn verdeeld.
  8. Verdeel het oreo-mengsel over de koekbodems. Zet in de koelkast voor minimaal 6 uur, langer kan altijd.
  9. Haal de oreo-cheesecakes uit de vormpjes en druk er een halve Oreo op ter decoratie. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!