Parelgort met paddenstoelen

Parelgort met paddenstoelen

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Parelgort met paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 handje rucola
    • limoen
    • 1 scheut witte wijn
    • 3 blokjes Groentebouillon
    • 1 tl verse tijmblaadjes
    • 2 knoflooktenen
    • 1 sjalot
    • 200 g groene aspergepunten
    • 150 g
    • 1 grana padano
    • 1 el truffelolie
    • 500 g paddenstoelen melange
    • 85 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Zo maak je het: Fruit in een wokpan fijngesneden tijm, sjalot en knoflook. Doe hierbij de parelgort en laat even mee bakken. Maak de parelgort hetzelfde als Risotto; Giet eerst een scheut witte wijn bij de gort en laat het intrekken. Maak intussen een aparte (water)kan met groentebouillon en giet deze scheut voor scheut bij de parelgort tot de parelgort gaar is. Dat kan wel even duren (45-60 minuten). Bak de kip en de paddenstoelen in een andere pan uit en zet even apart. Rasp ongeveer 3/4 van de Grana Padano. Als de parelgort zo goed als gaar is, doe je gesneden aspergepunten erbij met de kip en paddenstoelen. Vervolgens doe je de Grana Padano erbij en roer grof door. Giet als laatste een lepel truffelolie door de gort. Sprenkel nog wat limoensap over het geheel.