Ossobuco met tomatensaus

Ossobuco met tomatensaus

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Duur

Ossobuco met tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 kalfsschenkels
    • 2 el
    • 2 uien (fijngesnipperd)
    • 1 wortel (dikke)
    • 1 stengel selderij
    • 3 teentjes
    • 400 ml
    • 200 ml
    • 200 ml
    • 2 takjes
    • 2 el (gehakt)
    • 1 tl citroenschil (geraspt)
    • olijfolie
    • peper
    • zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC.

  2. Snijd het vlies rond de kalfsschenkels in. Strooi de bloem op een bord, kruid met peper en zout en haal er het vlees door. Verhit wat olie in een ovenvaste braadpan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Haal het uit de pan.

  3. Pel de knoflook en snipper 2 teentjes fijn. Schil de wortel en de selderij en hak fijn. Stoof alles met de ui aan in de pan van het vlees.

  4. Doe het vlees erbij en blus af met wijn. Doe er vervolgens de tomatenpassata, de kalfsfond en de tijm bij en breng alles aan de kook. 

  5. Haal de pan van het vuur en zet met het deksel erop 2 uur in de warme oven. Kruid met peper en zout.

  6. Hak de derde teen knoflook fijn en meng dit met de citroenschil en peterselie tot gremolata. Verdeel de ossobuco over borden, en bestrooi met de gremolata. Serveer met polenta.

Misschien vind je dit ook wel lekker!