Hutspot ovenschotel

Hutspot ovenschotel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Hutspot ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • ovenschaal (inhoud1,5 L, ingevet)
    • 50 g margarine
    • 350 g vegaballetjes
    • 150 g geraspte jong belegen kaas
    • 1 zakje (à 24 gr) jus met uitjes
    • 500 g hutspotgroenten
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Smelt in een pan 25 g margarine. Fruit de ui. Voeg de wortel toe en bak 1 minuut mee. Leg de aardappelen erop. Voeg een snuf zout en voldoende water toe tot alles net onder staat. Kook de aardappelen met de groenten in 20 minuten gaar.

  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  3. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bak de vegaballetjes 4 minuten. Schep ze in een ovenschaal.

  4. Schenk 250 ml koud water met de jusmix in de pan en breng al roerende aan de kook. Laat de jus 1 minuut koken en schenk over de balletjes.

  5. Giet de aardappelen en groenten af en vang een kop kookvocht op. Stamp met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep er 100 g kaas en zout en peper naar smaak door.

  6. Verdeel de hutspot over de balletjes. Bestrooi met de resterende 50 g kaas. Gratineer de hutspot in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudgeel.

Misschien vind je dit ook wel lekker!