Ovenlof met boerenkaas

Ovenlof met boerenkaas

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Ovenlof met boerenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el verse tijmblaadjes
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 50 g margarine
    • 750 g witlof (gehalveerd)
    • snufje zout
    • snufje peper
    • 125 g geraspte belegen boerenkaas
    • 100 ml
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een bodem water met zout in ca. 20 minuten gaar.

  2. Verhit in een koekenpan 25 g margarine en bak de witlof in 10-12 minuten gaar. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Meng de slagroom met de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak. Leg de witlof met het snijvlak boven in de ovenschaal en verdeel er het kaasmengsel over.

  3. Bak de witlof in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin. Verhit intussen in een koekenpan de resterende boter en bak de aardappel goudbruin en krokant. Serveer de ovenlof met de gebakken aardappelen.