Ovenrisotto met prei & erwten

Ovenrisotto met prei & erwten

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Ovenrisotto met prei & erwten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g preien (in ringen)
    • 2 tl
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 300 g doperwten (diepvries) ontdooid
    • 2 el olijfolie
    • 125 ml crème fraîche
    • 300 g risotto
    • 150 g blauwaderkaas (in blokjes)
    • 750 ml (van tablet)
    • ovenschaal (inhoud 1,5 ltr, ingevet)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
  2. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui. Bak de prei 5 minuten mee, tot de groente zacht is.

  3. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.
  4. Schep de risotto in de ovenschaal. Schenk er de hete bouillon bij. Bak de risotto 35 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Schep er de erwten met de crème fraîche en de helft van de kaas door en bak de risotto in nog 5-10 minuten in de oven beetgaar.

  6. Breng de risotto op smaak met de oregano, zout en peper. Strooi er de rest van de kaas over en serveer.

Misschien vind je dit ook wel lekker!