Ovenschotel met broccoli, kool en kaas

Ovenschotel met broccoli, kool en kaas

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Ovenschotel met broccoli, kool en kaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 350 g broccoli (in roosjes)
    • zout en peper
    • 40 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden (+ extra om in te vetten)
    • 350 g bloemkool (in roosjes)
    • 0.25 savooikool (in reepjes)
    • 40 g
    • 60 g (geraspt)
    • 6 dl
    • nootmuskaat
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Snijd de savooikool in reepjes.

  3. Kook de savooikool 4 minuten in ruim gezouten kokend water. Giet af en spoel af onder koud water.

  4. Breng gezouten water aan de kook en kook de bloemkool en broccoli kort, ca. 4 minuten. Doe er dan ook de savooikool bij en laat nog 5 minuten koken. Giet af, laat uitlekken en houd warm.

  5. Voor de saus: smelt de margarine in een pan, roer de bloem erdoor en bak even mee. Giet er al roerend de melk bij en laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Haal van het vuur en vermeng met de helft van de geraspte kaas.

  6. Schep de groenten in een ingevette ovenschaal, overgiet met de saus en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer 20 minuten in de oven.

  7. Tip: voeg aan de groentegratin rul gebakken gehakt en plakjes gekookte aardappel (in laagjes) toe.

Misschien vind je dit ook wel lekker!