Ovenschotel met gehakt en paprika

Ovenschotel met gehakt en paprika

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Ovenschotel met gehakt en paprika

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g aardappelen (kruimig)
    • 1 scheutje melk
    • 350 g
    • 2 teentjes
    • 1 rode puntpaprika
    • 70 g (blikje)
    • 100 ml
    • 1 snufje peper en zout
    • 50 g
    • 2 el pijnboompitten (optioneel)
    • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten (met champignons, à 400 g)
    • 1 el Italiaanse kruiden
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Schil de aardappels en kook ze ca. 20 minuten. Giet de aardappels af en stamp ze tot een puree met een scheutje melk en een snufje zout en peper.
  3. Snijd de paprika en knoflook in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de paprika, knoflook, Italiaanse kruiden, snufje zout een peper en roerbakgroente toe. Bak dit ongeveer 5-6 minuten en voeg dan de tomatenpuree en het water toe. Meng alles goed door elkaar en zet dan het vuur uit.
  4. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. Daar overheen schep je de puree. Maak het geheel af met wat geraspte kaas en eventueel wat pijnboompitjes.
  5. Zet de ovenschotel voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!