Ovenschotel met gehakt en spinazie

Ovenschotel met gehakt en spinazie

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Ovenschotel met gehakt en spinazie

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten:

    • 450 g aardappels (of aardappelschijfjes)
    • 150 g
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 350 g (diepvries)
    • 200 ml kookroom (light)
    • gehaktkruiden
    • 1 handje geraspte kaas
    • paprikapoeder (en/of andere kruiden naar keuze)
    • 1 scheutje olie (+ extra om in te vetten)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 180 ºC. Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden en snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan.

  2. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak dit rul. Voeg eventueel zelf nog extra kruiden toe zoals paprikapoeder, cayennepeper, tijm, basilicum, peterselie, net wat jij lekker vindt.
  3. Ondertussen schil je de aardappels en schaaf/snijd je ze in hele dunne plakken. Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van een ingevette ovenschaal.

  4. Verdeel hier het gehaktmengsel overheen.
  5. En vervolgens de (ontdooide) spinazie. Je kunt eventueel ook het gehakt mengen met de spinazie.
  6. Giet de helft van de kookroom over de spinazie en leg daarna de rest van de aardappelschijfjes er overheen. Giet over de aardappelschijfjes de rest van de kookroom. Afmaken met een snufje zout en peper.
  7. Strooi een beetje kaas over de ovenschotel en zet de ovenschotel voor ca 25 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!