Ovenschotel met gehakt, prei en aardappel

Ovenschotel met gehakt, prei en aardappel

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Ovenschotel met gehakt, prei en aardappel

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten:

    • 6 aardappels
    • 1 prei
    • 1 puntpaprika
    • 2 teentjes
    • 1.5 el
    • 250 ml
    • 50 g
    • verse bieslook
    • 1 tl paprikapoeder
    • 0.25 tl chilipoeder
    • 150 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Zet een pan water op voor het koken van de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelen ca. 12 minuten totdat ze zo goed als gaar zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd de paprika en de prei in stukjes en giet een scheutje olie in de pan. Bak de groenten met twee uitgeperste teentjes knoflook zachtjes aan in ongeveer 5 minuten. Maak ondertussen het gehakt aan met bijvoorbeeld een ei, wat paneermeel en gehaktkruiden.

  3. Voeg na ca. 5 minuten het gehakt toe aan de groenten en bak het gehakt rul. Voeg ook het paprika- en chilipoeder toe.

  4. Voeg als het gehakt gaar is het bloem toe en meng dit goed door het gehakt. Voeg na ca. 1 minuut de melk toe en de geraspte kaas. Warm het geheel goed op. Voeg eventueel na smaak nog bieslook, extra kruiden of kaas toe.

  5. Vet een ovenschaal in en doe de aardappelstukjes in de ovenschaal. Schep het gehakt-groentenmengsel over de aardappeltjes en maak het af met wat geraspte kaas. Zet de ovenschotel voor ca. 20 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!