Ovenschotel met gehaktballetjes en tomatensaus

Ovenschotel met gehaktballetjes en tomatensaus

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Ovenschotel met gehaktballetjes en tomatensaus

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g
    • 1 tl basilicum
    • 1 ei
    • geraspte kaas jong belegen
    • 0.5 ciabatta
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 el ketchup
    • 2 beschuitjes
    • 250 ml
    • 50 g
    • tl komijn
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 220°C. Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer 1 cm. Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met de plakjes brood.

  2. Maak het gehakt aan met het ei, 2 verkruimelde beschuitjes, ketchup, komijn en paprikapoeder. Vorm met je handen circa 8 gehaktballetjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom zo goed als gaar. Voeg de tomatensaus vervolgens toe aan de gehaktballetjes, net zoals de basilicum.

  3. Laat de tomatensaus 2-3 minuten meebakken. Verdeel de tomatensaus met de gehaktballetjes over het brood. Verkruimel hier wat feta overheen en maak het af met geraspte kaas. Zet de ovenschotel voor 15-20 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!