Ovenschotel met kabeljauw en sperziebonen

Ovenschotel met kabeljauw en sperziebonen

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Ovenschotel met kabeljauw en sperziebonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g kabeljauwfilets
    • 2 courgettes
    • bladpeterselie (gesnipperd)
    • witte wijn
    • olijfolie
    • 300 g sperziebonen
    • 250 g cherrytomaatjes
    • peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Spoel de courgettes, snijd ze in plakjes en leg ze in een ovenschaal, voeg een scheutje olijfolie toe, bestrooi met peper en zout en zet 5 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. Spoel de tomaten. Maak de boontjes schoon en blancheer (= kort koken) ze enkele minuten in lichtgezouten water. Laat schrikken onder ijskoud water.

  3. Snijd de kabeljauwfilets in stukken en doe samen met de boontjes, courgetten en de tomaten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, een scheutje witte wijn en kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de oven.

  4. Bestrooi met peterselie en serveer. Lekker met aardappelen in de schil.

  5. Tip van Sandra: lekkere combinatie met sperziebonen: - knoflook, gesnipperd uitje kort bakken, op het laatst verse blokjes tomaat; - uitgebakken spekjes; - afblussen met sojasaus en bestrooien met geroosterde sesamzaadjes; - afblussen met balsamico azijn en bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas.

Misschien vind je dit ook wel lekker!