Ovenschotel met mais en winterpeen

Ovenschotel met mais en winterpeen

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Ovenschotel met mais en winterpeen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 winterpeen (in stukjes gesneden)
    • 1 snufje chilivlokken (peper en zout)
    • 1 scheutje olijfolie
    • 1 in vieren gesneden ui
    • 2 knoflookteentjes
    • 2 maiskolven (in stukken)
    • 800 g (roseval) aardappeltjes in gelijke stukken
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de winterpeen schoon en snijd deze in stukken Idem voor de aardappelen. 

  2. Ontdoe de mais van het blad en de draadjes en snijd ze in vier of vijf gelijke delen. Hiervoor moet je flink kracht zetten. Snijd een ui in vier stukken. Ik heb een rode ui genomen want die kleurt er zo mooi bij. Een gewone ui kan ook.
  3. Maak een paar teentjes knoflook schoon en plet deze een beetje zodat de smaak goed vrij komt.
  4. Meng alles in een grote ovenschaal. Doe er een scheutje olie overheen en wat chilivlokken, peper uit de molen en wat zout. Laat de schotel in ca. 45 minuten garen. Als het te hard gaat draai de oven dan terug naar 180 graden.
  5. Roer de schotel halverwege een keertje om zodat de rest van de groenten ook een mooi kleurtje kan krijgen.