Ovenschotel met pastinaak en zoete aardappel

Ovenschotel met pastinaak en zoete aardappel

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Ovenschotel met pastinaak en zoete aardappel

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten:

    • 2 preien
    • 4 wortels (paarse)
    • 2 pastinaken (klein)
    • 2 zoete aardappelen
    • peper en zout
    • verse salie
    • olijfolie
    • 2 eieren
    • 150 ml (Tip: Blue Band Finesse voor Koken)
    • 1 tl mosterd
    • 100 g
    • peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de prei schoon en snijd doormidden. Schil de wortelen, pastinaak en aardappelen. Halveer ze door het midden. Snijd ze op maat van de ovenschaal.

  2. Vet de ovenschaal in en leg er de groenten in. Kruid met peper en zout, stop er de salie tussen. Besprenkel met wat olijfolie, schep om en zet 30 minuten in de oven, of tot de groenten beetgaar zijn.

  3. Klop de eieren los met de room, mosterd en een snuifje zout en schenk over de groenten. Zet nog eens 10 minuten in de oven. Bestrooi dan met geraspte kaas en laat mooi kleuren onder de grill.

Tip: met groente van het seizoen maak je ook dit heerlijke Stoofpotje van witlof, kool en pastinaak.

Pastinaak over? Zo maak je in een handomdraai friet van pastinaak

Lees ook: 5 tips om meer te variëren in de keuken

Misschien vind je dit ook wel lekker!