Ovenschotel met vis

Ovenschotel met vis

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Ovenschotel met vis

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 30 g (geraspt)
    • nootmuskaat
    • 400 g witte vis (bijv. kabeljauw)
    • 1 kg kruimige aardappelen
    • 1 el dragon (gehakt)
    • 1 scheut melk
    • peper en zout
    • 2 el
    • 1 klontje margarine (+ extra om mee in te vetten)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in lichtgezouten water.

  2. Laat de vis 3 minuten garen in de magnetron, in een schaal met deksel. Verdeel de vis dan in stukjes.

  3. Verwarm de oven voor op 210 °C.

  4. Pel en hak de ui en de knoflook, stoof ze glazig in olie en meng met de vis. Doe er de dragon bij en breng op smaak met peper en zout.

  5. Pureer de aardappelen met een scheutje melk en een klontje margarine. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Beboter 4 individuele ovenschaaltjes (of 1 grote ovenschaal) en verdeel er de vis over. Dek af met de puree. Bestrooi met de kaas en zet de schaaltjes 10 minuten in de oven. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!