Ovenschotel met vis en prei

Ovenschotel met vis en prei

Snel klaar Makkelijk Duur

Ovenschotel met vis en prei

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g
    • 600 g visfilets (victoriabaarsfilet)
    • 6 zongedroogde tomaatjes
    • 100 g (Goudse kaas)
    • 7 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 kg prei
    • 1 el citroensap
    • 1 el fijngehakte peterselie
    • 30 g
    • 3 dl
    • 2 el
    • 1 ovenschaal
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de prei in ringen en kook ze in 15 minuten gaar. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.

  2. Giet de prei af en voeg citroensap en een eetlepel Blue Band Vloeibaar toe. Meng er vervolgens de stukjes tomaat en de gehakte peterselie door.

  3. Maak de kaassaus. Verwarm hiervoor in een steelpannetje 3 eetlepels vloeibare margarine. Voeg de bloem toe en roer dit tot een samenhangend geheel. Laat het 2 minuten zachtjes pruttelen, zodat de bloem kan garen.

  4. Schenk al roerend de melk erbij en roer tot er een dikke, gladde saus ontstaat. Meng hier ¾ van de geraspte kaas door en breng de saus op smaak met zout en peper.

  5. Kruid ondertussen de visfilets met zout en peper en bestrijk ze met mosterd. Verhit 3 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de vis 2 à 3 minuten per kant.

  6. Schep de helft van de rijst in een ovenschaal. Schep daarop de helft van de prei en de vis. Dek de vis af met de rest van de prei en de rest van de rijst.

  7. Schenk de kaassaus over de rijst, bestrooi met de achtergehouden kaas en bak het gerecht in ongeveer 30 minuten goudbruin. Verdeel de ovenschotel over de borden.

Smakelijke ovenschotel met visfilet en gekookte prei, rijst en kaas. Lekker voor op een doordeweekse avond.