Ovenschotel met vis, worteltjes en dille en een komkommersalade

Ovenschotel met vis, worteltjes en dille en een komkommersalade

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Ovenschotel met vis, worteltjes en dille en een komkommersalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg aardappelen
    • 350 g visfilets (naar keuze)
    • 25 g gerookte spekblokjes
    • 1 komkommer
    • 500 g wortelen
    • 3 mespuntjes bouillonpoeder
    • 2 middelgrote uien
    • 2 teentjes
    • 15 g
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 ei
    • 2 el
    • 1 ondiepe ovenschotel 2 l
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van 2 cm. Doe ze in een pan met koud water en een mespuntje bouillonpoeder. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet de aardappelen af en pureer ze.

  2. Schil in de tussentijd de worteltjes. Doe de worteltjes in een pan met koud water en een mespuntje bouillonpoeder. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook 5 minuten. Giet het af.

  3. Verwarm de grill voor. Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snijd de vis in grote stukken. Hak de dille fijn.
  4. Laat een grote koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar in de pan, voeg het spek toe en bak 2 minuten. Voeg de uien toe en bak 3 minuten. Voeg daarna de knoflook, de worteltjes en de stukken vis toe en bak nog eens 4 minuten. Bestrooi met een beetje bouillonpoeder en giet 100 ml warm water in de pan. Schud de pan een beetje zodat alles goed wordt gemengd. Voeg driekwart van de dille toe.

  5. Meng het ei, de overige 2 eetlepels vloeibare margarine en een mespuntje bouillonpoeder door de warme aardappelpuree. Schep het warme vismengsel in een ondiepe ovenschaal. Bedek met de aardappelpuree. Plaats de schotel onder de hete grill om te bruinen.

  6. Schil en rasp de komkommer en besprenkel met een theelepel zout. Laat 5 minuten staan. Spoel het af onder koud water. Meng in een kom de azijn met 6 eetlepels koud water, een mespuntje peper en de komkommer. Serveer de salade met de taart.

Misschien vind je dit ook wel lekker!