Ovenschotel met wortel, prei en pastinaak

Ovenschotel met wortel, prei en pastinaak

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Ovenschotel met wortel, prei en pastinaak

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 preien
    • 4 wortels
    • 4 pastinaken (kleine)
    • 2 eieren
    • 150 ml
    • 200 ml
    • 1 el graanmosterd
    • 100 g
    • peper
    • zout
    • margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  2. Maak de prei schoon en snijd in de lengte doormidden. Schil de wortels en pastinaken, halveer ze in de lengte. Snijd de groenten op maat van een ovenschaal.

  3. Beboter de ovenschaal en schik er de groenten in. Kruid met peper en zout. Overgiet met de bouillon en zet 15 minuten in de oven, of tot de groenten beetgaar zijn.

  4. Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C. 

  5. Klop de eieren los met de room, de mosterd en een snufje zout. Schenk over de groenten. Bestrooi met de geraspte kaas en laat nog 10 tot 15 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!