Ovenschotel van aardappel, tomaat en prei

Ovenschotel van aardappel, tomaat en prei

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Ovenschotel van aardappel, tomaat en prei

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 750 g vastkokende aardappels
    • 300 g trostomaten
    • 1 el Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 50 g (geraspt)
    • 2 lente-uien
    • 300 g mager rundergehakt
    • 1 el kerriepoeder
    • 500 g panklare prei
    • 175 ml Blue Band Finesse voor Koken
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ca. 3/4 cm. Pel en snipper de ui grof. Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd de lente-uien in schuine ringetjes.

  2. Kook de plakjes aardappel 5 minuten in water met zout. Giet ze af en schep de plakjes direct voorzichtig (ze moeten heel blijven) op een bord.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit gelijktijdig de vloeibare margarine in een braadpan en bak het gehakt al omscheppend bruin en rul.

  4. Schep het kerriepoeder en de prei erdoor en laat de prei al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout en doe het over in de ovenschaal.

  5. Leg de aardappelplakjes en de tomaat er om en om dakpansgewijs op en strooi de lente-ui erover. 

  6. Roer vervolgens de kookroom, de kaas en peper en zout naar smaak door elkaar en verdeel het over de aardappel en de tomaat. Strijk het iets uit. 

  7. Zet de ovenschotel ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!