Ovenschotel van ratatouille, aardappelen en kaas

Ovenschotel van ratatouille, aardappelen en kaas

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Ovenschotel van ratatouille, aardappelen en kaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg aardappelen
    • 4 el Blue Band Vloeibaar Light
    • 1 mespuntje bouillonpoeder
    • 1 aubergine
    • 2 courgettes
    • 2 middelgrote uien
    • 4 teentjes knoflook
    • 0.5 el gedroogde Provençaalse kruiden
    • 1400 g tomatensaus voor pasta (zak of pot)
    • 100 g 20+ of 30+ Goudse kaas
    • 1 ovenschaal 3 l
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C/gasstand 7.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 0,25 cm. Doe ze in een pan met koud water en een mespuntje bouillonpoeder. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook 10 minuten. Giet de aardappelen daarna goed af.

  3. Snijd ondertussen de aubergine en courgettes in blokjes van 2 cm. Pel en snipper de uien en de knoflook.

  4. Laat een wok of een grote diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit 3 eetlepels vloeibare margarine in de pan. Voeg de uien, de knoflook, de aubergine en de courgette toe. Roerbak het 5 minuten en roer er dan de kruiden door.

  5. Vet een ovenschotel in met de rest van de vloeibare margarine. Verdeel de geroerbakte groente over de bodem van de schotel en giet de tomatensaus erover. Schud de schaal een beetje zodat alles goed wordt vermengd. Dek de groente af met de aardappelschijfjes en strooi de kaas erover. Bak 25 minuten totdat de bovenkant lichtbruin is.

  6.  Serveer de ratatouille op 4 borden.

Misschien vind je dit ook wel lekker!