Ovenzalm met snijbonen

Ovenzalm met snijbonen

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Ovenzalm met snijbonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 25 g margarine
    • 1 olie (om te frituren)
    • 2 el (fijngehakt)
    • 1 pak snijboon (diepvries)
    • 1 zak pommes duchesses (700 g, diepvries)
    • 100 ml droge witte wijn
    • 4 zalmfilets
    • 3 sjalotten
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.

  2. Strooi 2 sjalotten op de bodem van de ovenschaal. Leg er de zalmfilet op. Bestrooi ze met zout en peper.

  3. Schenk de wijn erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie. Stoom de zalmfilets in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar.

  4. Verhit de olie om te frituren en bak de aardappelrozetjes goudbruin en gaar.

  5. Smelt in een koekenpan de margarine. Fruit de sjalot. Voeg de snijbonen toe en bak ze in 5 minuten beetgaar. Breng op smaak met de peterselie en zout en peper.

  6. Leg de zalmfilets op 4 borden.
  7. Schep de snijbonen erbij en serveer met de aardappelrozetjes.
  8. Aantal kcal: ca. 795 p.p. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!