Overgebleven oliebollen

Overgebleven oliebollen

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Overgebleven oliebollen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 eidooiers
    • 1 ei
    • 80 g
    • 1 vanillestokje (zaadjes van het stokje of 1 zakje vanillesuiker)
    • 200 ml
    • 75 g margarine
    • 250 g oliebollen van de vorige dag (in boterham-dikke plakken)
    • 4 el bruine rum (of sinaasappelsap)
    • 75 g rozijnen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Doe de rozijnen in een kom en giet de rum erbij.
  2. Besmeer de plakjes oliebol met boter en leg ze dakpansgewijs in de kleine ovenschaal.
  3. Strooi de rozijnen met aanhangende rum ertussen.
  4. Verwarm de melk met de vanille en de suiker in een steelpan tot hij net aan de kook is.
  5. Klop het ei met de dooier los en schenk al kloppend de hete melk bij het ei.
  6. Giet dit mengsel over de plakjes oliebol in de ovenschaal. Dit kan ook 1 à 2 uur van tevoren.
  7. Verwarm de oven op de grillstand tot 180˚C. Zet de kleine schaal in een grotere schaal of braadslede in de oven en vul de grote schaal tot onder de rand van de kleinere met kokendheet water.
  8. Bak de pudding in 25 minuten gaar en goudbruin.
  9. Serveer warm, bestrooid met poedersuiker. Lekker met een dot crème fraîche.
  10. Dit gerecht is voor 6 personen.
Bron: Libelle