Paascake

Paascake

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Paascake

Ingrediënten voor 20 personen
  • Ingrediënten

  • Voor de mokkacake

    • 2 tl (espresso)
    • 50 ml (lauwwarm)
    • 1 el cacaopoeder
    • 250 g cakemix
    • 200 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 200 g basterdsuiker (wit)
    • 3 eieren
  • Voor de vanillecake

    • 250 g cakemix
    • 200 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 200 g basterdsuiker (wit)
    • 3 eieren
    • 50 ml
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160°C. Bereid eerst de cake voor het haasje.

  2. Meng voor de mokkacake de inhoud van de espressosticks met de melk en roer tot de koffie helemaal is opgelost. Meng de cacao door de cakemix. Mix de Blue Band Cake & Koekjes zacht en romig. 

  3. Voeg de suiker toe en mix een voor een de eieren erdoor. Mix nog 3 minuten voordat je de cacaocakemix toevoegt. Meng de cacaocakemix door het beslag. Voeg als laatste het koffie-melkmengsel toe en meng tot het beslag een egale mokka kleur heeft. 

  4. Vet een cakevorm van 28 cm lang in en bestuif met cakemeel. Giet het beslag in de vorm en plaats het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar.

  5. Laat afkoelen en haal de cake uit de vorm. Snijd de cake in dikke plakken en steek er haasjes uit. Kies een vormpje dat niet te groot is. Spoel de bakvorm af, vet nog een keer in en bestuif nogmaals met bloem.

  6. Plaats de uitgestoken chocoladecakehaasjes achter elkaar in de vorm en druk stevig tegen elkaar vast (o.a. met behulp van wat extra restjes chocolade cake aan de voorkant en de achterkant).

  7. Maak nu voor de vanillecake de mix precies volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet tweederde van het cakebeslag voorzichtig over de chocoladehaasjes en plaats de cake in het midden van de oven. Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Snijd hem heel voorzichtig in mooie plakken, met daarin steeds een haasje.

  8. Tip: het vanillebeslag dat overblijft kun je gebruiken om muffins te bakken.