Tapas

Tapas

Snel klaar Iets moeilijker Iets duurder

Tapas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

  • Gemarineerde frambozen

    • 1 vanillestokje
    • 3 el
    • 1 tl peperkorrels (roze, geplet in een vijzel)
    • 250 g frambozen
  • Gemarineerde perenballetjes

    • 2 el (vers)
    • 5 el
    • 1 tl vijfkruidenpoeder
    • 4 peren (rijp)
    • 10 blaadjes (dunne reepjes)
  • Aardbeiengeleitjes met szechuanpeper

    • 250 g aardbeien (in kwarten)
    • 75 g
    • 1 tl szechuanpeper (geplet in een vijzel)
    • 3 g agar-agar
  • Hangop met granaatappel en walnoten

    • 2 l
    • 2.5 dl
    • 50 g
    • 2 granaatappels
    • 50 g walnoten (grof gehakt)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

Gemarineerde frambozen

  1. Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit. Meng het met de siroop en de peper. 

  2. Schep de dressing door de frambozen en laat 15 minuten marineren. Serveer met prikkers. 

Gemarineerde perenballetjes

  1. Breng 4 eetlepels water met het citroensap en de suiker tegen de kook aan. Roer af en toe zodat de suiker goed oplost. 

  2. Roer het vijfkruidenpoeder door de suikersiroop en doe over in een kom. 

  3. Steek met een meloenboor balletjes uit de peren en wentel ze door de marinade. Voeg de munt toe. Serveer met prikkers. 

Aardbeiengeleitjes met szechuanpeper

  1. Breng de aardbeien met de suiker en de peper tegen de kook aan en laat  5 minuten afgedekt op laag vuur koken. 

  2. Voeg de agar-agar toe en pureer alles met een staafmixer. Breng de aardbeiensaus nog even aan de kook (tot hij gaat borrelen) en giet de hete massa in een plastic bakje van 10x15 cm of vergelijkbare maat.

  3. Laat 30 minuten afkoelen en stevig worden. Maak de gelei aan de zijkanten los met een mesje en stort hem op een plank. Snijd of steek er figuurtjes uit. 

Hangop met granaatappel en walnoten

  1. Spoel een theedoek goed uit onder de kraan en bekleed er een bolzeef mee. Hang de zeef boven een kom en giet de yoghurt in de doek.

  2. Dek af met plasticfolie en laat de yoghurt minimaal 24 uur uitlekken.

  3. Schep de hangop uit de doek in een kom. Klop de slagroom stevig met de suiker en spatel deze door de yoghurt.

  4. Halveer de granaatappels en maak de pitjes los. Serveer de hangop in kleine kommetjes en bestrooi met de granaatappelpitten en de gehakte walnoten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!