Paddenstoelen risotto

Paddenstoelen risotto

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Paddenstoelen risotto

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 480 g
    • 2 tenen knoflook
    • 500 g paddenstoelen
    • 160 g grana padano of Parmezaanse kaas geraspt
    • 2 sjalotten
    • 2 uien
    • 4 tabletten paddenstoelenbouillon
    • 1 scheutje droge witte wijn
    • 16 blaadjes basilicum
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Los de bouillonblokjes op in 1 l water. Snijd vervolgens het sjalotje fijn en de ui in blokjes.

  2. Maak de paddenstoelen schoon, snijd deze in plakjes en hak tenslotte de knoflook.
  3. Fruit het sjalotje aan in de (olijf)olie, voeg de rijst toe en roer tot deze laatste glazig is.
  4. Blus af met de wijn en laat inkoken. Giet nu een flinke scheut bouillon bij de rijst en laat deze langzaam opnemen.
  5. Herhaal dit zo’n 20 minuten, net zolang tot de rijst gaar is. Bak ondertussen de ui met de knoflook en voeg de paddenstoelen toe.

  6. Bak tot deze lichtbruin zijn. Meng, als de rijst gaar is, de padden-stoelen en uien er doorheen.
  7. Verdeel op de borden en bestrooi met wat gehakte basilicum en geraspte kaas.
  8. Aantal kcal: 550 p.p.

Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen... Welke paddenstoelen kun je eten en welke absoluut niet? Kijk hier voor nuttige paddenstoelenweetjes!

Ook een topper: Kipfilet pesto met paddestoelenrisotto

Lees ook: Zo maak je in no time champignons schoon

Misschien vind je dit ook wel lekker!