Paddenstoelenstoof in brood

Paddenstoelenstoof in brood

Mag even duren Iets moeilijker Goedkoop

Paddenstoelenstoof in brood

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 tomaten (de zaadjes verwijderd en gehakt)
    • 2 sjalotten (gesnipperd)
    • 1 een paar sprieten bieslook (gehakt)
    • 2 el
    • 75 g parmezaam (geraspt)
    • 1 groot rond brood of 4 kleintjes
    • 1 el goede truffel- of olijfolie extra vergine
    • 1 liter paddenstoelen of groen- bouillon
    • 2 el verse tijmblaadjes en 1 eetl. voor de croutons
    • 500 g mooie vastkokende aardappeltjes in blokjes
    • 1 teen knoflook (fijngehakt)
    • 2 el olijfolie
    • 500 g wilde paddenstoelen (schoongemaakt)
    • 3 stelen bleekselderij (fijngehakt)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een diepe braadpan. Voeg als de olie heet is de champignons toe en bak ze 3 tot 4 minuten even aan. 

  2. Voeg de sjalotjes, bleekselderij en tomaten en aardappeltjes toe en bak nog 2 minuten mee en voeg dan de tijm en de knoflook toe en bak 1 minuut.

  3. Breng alles op smaak met zout en peper. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook.
  4. Kook de stoof zachtjes in tot ongeveer 2/3. Roer de truffelolie erdoor en daarna de boter. Prak met behulp van de achterkant van een lepel de aardappeltjes een beetje grof langs de zijkant van de pan. Laat het nu niet meer koken. Verhit de oven voor op 180 graden. Hol een rond brood uit, bewaar de binnenkant en snij dat in blokjes. Hussel die blokjes op een bakplaat met olijfolie, tijm, peper en zout. Bak de croutons in 10 minuten goudbruin, schep ze halverwege even om.
  5. Vul het uitgeholde brood met de paddenstoelenstoof. Garneer met de parmezaanse kaas, de bieslook en bestrooi met de croutons. Dien direct op.

Misschien vind je dit ook wel lekker!