Paëlla

Paëlla

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Paëlla

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g
    • 200 g kipfilets
    • 12 mosselen
    • 12 scampi's
    • 80 g
    • 2 tomaten
    • 2 takjes selderij
    • 1 ui
    • 2 teentjes
    • 2 el
    • 200 g
    • 150 ml
    • olijfolie
    • peper
    • zout
    • 300 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Spoel de mosselen. Snijd de kip en de chorizo in stukjes. Pel en hak de ui en de knoflook. Spoel de bleekselderij en snijd in boogjes. Spoel ook de tomaten en snijd in blokjes.

  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een oven bestendige pan en stoof de ui en knoflook glazig. Doe de kip er bij en bak deze bruin. Voeg de chorizo en bleekselderij toe en roerbak 3 minuten.

  4. Doe de rijst in de pan en roerbak de korrels glazig. Blus af met de wijn. Doe er de tomatenpassata bij en kruid met peper en zout. Giet er de helft van de bouillon bij en laat 10 minuten zacht garen. Voeg de rest van de bouillon toe en zet nog 10 minuten in de oven.

  5. Verdeel er dan de blokjes tomaat, garnalen en mosselen over en laat nog 5 minuten garen, tot alle mosselen open zijn. Werk af met de peterselie.