Paella met garnalen en chorizo

Paella met garnalen en chorizo

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Paella met garnalen en chorizo

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g tomaten (in kleine blokjes)
    • 1 teen knoflook (uit de pers)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 4 el Bertolli olijfolie
    • 0.25 tl saffraanpoeder of mespunt saffraandraadjes
    • 0.5 bosje bladpeterselie (fijngehakt)
    • 200 g (in blokjes)
    • 500 g gepelde gamba’s
    • 300 g
    • 2 dl
    • 8 dl
    • 250 g doperwten
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Week de saffraan 15 minuten in de wijn. Breng de saffraanwijn met de bouillon aan de kook. 

  2. Verhit de olie in een ruime hapjespan of wok en bak hierin de chorizo 2 minuten of tot het vlees vet begint los te laten. Voeg de ui en knoflook toe en bak alles 2 minuten. Roer vervolgens de tomatenblokjes erdoor en voeg de rijst toe. Blijf goed roeren, de rijst moet gloeiendheet worden. 

  3. Giet de helft van de hete bouillon op de rijst, zodat alles onderstaat. Roer tot het vocht door de rijst is opgenomen en voeg dan de rest van de bouillon en de gamba’s toe. 

  4. Roer alles goed door en kook de rijst op laag vuur gaar met een deksel op de pan. Wanneer de rijst bijna gaar is kunnen de doperwten door het gerecht geroerd worden. Warm de doperwten kort mee en serveer de paella met veel gehakte bladpeterselie.