Panna cotta van tuinbonen en geitenkaas met ingemaakte kastanjechampignons

Panna cotta van tuinbonen en geitenkaas met ingemaakte kastanjechampignons

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Panna cotta van tuinbonen en geitenkaas met ingemaakte kastanjechampignons

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 takjes
    • 2 teentjes (in plakjes)
    • snufje peper en zout
    • 1 el tijmblaadjes
    • 2 blaadjes
    • 100 g diepvries bonen
    • 150 g geitenkazen (zachte)
    • 1 l groentebouillon
    • 350 g kastanjechampignons (voor ingemaakte champignons)
    • 350 ml (light)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Voorbereiden: Week voor de panna cotta de gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn.

  2. Kook de tuinbonen gaar, giet ze af en pureer ze met de staafmixer. Breng de slagroom en de kaas aan de kook en laat in 3-5 minuten inkoken.

  3. Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor tot deze is opgelost. Laat 5 minuten afkoelen.

  4. Klop de rest van de slagroom stijf en schep de tuinbonenpuree erdoor. Spatel het mengsel door de lauwwarme room-kaasmix.
  5. Giet het mengsel in zes conische vormpjes of espressokopjes van 100 ml inhoud.
  6. Zet minstens ½ dag in de koelkast om op te stijven. Kook intussen de kastanjechampignons in de bouillon met de knoflook en de tijm in 10 minuten gaar. Bewaar ze tot gebruik in de bouillon.

  7. Bereiden: Houd de bodem van de vormpjes een paar tellen in warm water. Snijd de panna cotta’s met een klein scherp mesje voorzichtig rondom los en stort ze op bordjes.

  8. Schep de champignons uit het vocht en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  9. Leg de paddenstoelen om de pannacotta’s heen en serveer meteen.