Pannenkoeken basisrecept

Pannenkoeken basisrecept

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Pannenkoeken basisrecept

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g
    • 2 eieren
    • 1 snufje zout
    • 500 ml melk
    • 1 el Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
    • 8 el jam, suiker of stroop
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes. Roer de vloeibare margarine erdoor.

  2. Verhit een koekenpan (ø ± 25 cm) met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Bak totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem met een spatel.

  3. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water waarop een omgekeerd schoteltje is gelegd. Ga door tot al het beslag is opgebruikt. Serveer met suiker, jam of stroop.

Misschien vind je dit ook wel lekker!